Blauwe energieWanneer men over blauwe energie spreekt, gaat het om energie die verkregen wordt uit zeewater. Bij dit proces van opwekking worden zoet en zout water in één systeem geïntegreerd, waarbinnen het zoete en zoute water door membranen van elkaar gescheiden wordt. Deze membranen laten alleen water door, niet het zout, waardoor het zoete water naar het zoute water toe trekt. Het hoogteverschil dat dan ontstaat kan vervolgens gebruikt worden om de energie op te wekken.

Groot voordeel van de blauwe energie is dat het altijd beschikbaar is; het is immers niet afhankelijk van brandstof, wind of zon.

De Afsluitdijk lijkt voor Nederland een uitermate geschikte plaats om een blauwe energie centrale te plaatsen. Tot nu toe is het echter nog niet helemaal haalbaar, er zal eerst meer onderzoek verricht dienen te worden om de kosten voor een dergelijke energie centrale omlaag te krijgen.

Wilt u graag meer informatie over Blauwe energie en duurzame energie? Vul dan onderstaand formulier in en wij zorgen er voor dat u van de juiste informatie voorzien wordt.


Aanhef: dhr / mevr
Voornaam:
Achternaam: *
Adres:
PC & Plaats:
Telefoon: *
Email: *
 
Waarom wilt u zich informeren?
 


Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
klussen.adviesplaats.nl

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Energie